Till avel


AVEL

 

För frågor och intresse hör av er kontakta mig:

 

lovisabang@bangsdjurvard.se

 

GK VALLH PR CAP

Cap har alla hälsotetser och meriter som krävs för att kunna avlas på. (Han är både HD röntgad, Pennhipröntgad, taggit blodprov för de vanligaste sjukdomarna och regelbundet ögonlyst UA). 

 

Till vardags är han en energisk och glad hund. Han har lätt för nya miljöer och är en otroligt snäll hund mot allt och alla.

I vallningen är han en mer drivhund än hämt och flankhund och har okej attityd mot fåren och nöten. Han är intensiv men förarmjuk, arbetar bra med vilket djurslag han än presenteras för väldigt naturligt och har testat/vallar både får, nöt och ankor.Bra både som arbetshund och som tävlingshund.

 

Registrerad i både ISDS samt SKK. Import från Skottland. Kommer från en kull på åtta stycken. En syster bor i Sverige och har fått en kull valpar på 8 stycken i Hundflockens kennel, även de mycket trevliga och tillgängliga hundar, resten utomlands i Norge och i Storbritannien.

 

Caps avkommor går med andra ord att få både som FCI registrerad och ISDS regisrerade valpar om även tiken är ISDS registrerad. 


De valpar han lämnat verkar vara friska, bra HD/ED statestik, ingen EP/OCD och verkar vara sociala och tillgängliga hundar. 


Några av hans valpar har gjort godkänt vallhundsprov (både får och nöt) men de flesta syns inte då i tävlingssammanhang pga av att de jobbar som gårdshundar. Gårdarna de hamnat på är både får och nötgårdar där de funkar bra. 


För mer info om Cap, läs på hans egen sida CAP (Klicka på namnet)


 

Cap har idag fyra kullar efter sig 

 

Västerängs Flecce och Cap 

8 valpar (5+3) födda 21 jan 2017 

 

Sturedotters Majsan och Cap 

6 valpar (2+4) födda 28 februari 2017 

 

Vallmyra Gofi och Cap 

3 valpar (2+1) födda 3/1 2018


Zila och Cap

7 valpar (4+3) födda 23/8 2021


Kika gärna på videofilmerna till höger som är lite blandat på hur Cap arbetar

Cap, border collie, avelshund, gk vallhund

Cap som liten valp sommaren 2014