Noc

GK VALLH PR VÄSTERÄNGS NOC

NOC


REGV1122/2017


2014-04-12

Border collie

E: Cap (L. Bång)

U: Västerängs Fleece (M. Söderbom)

Uppfödare: Marie Söderbom, Västerängs kennel

Ögon: 171018- Öga ua

HD: A-A

HD Index: 110

DNA CEA: Normal/Clear

DNS IGS: Normal/Clear

TNS: Normal/Clear

NCL: Normal/Clear

GGD: Normal/Clear

SN: Normal/Clear

MDR1: Normal/Clear


PennHIP:

Distraction Index (DI):

Right = 0,16, Left = 0,26

Osteoarthritis (OA): No radiographic evidence of OA for eighter hip

Cavitation/Other Findings: No cavitation present

BREED STATISTICS: This interpreation is based on border collies in the AIS PennHIP database. The breed average DI is 0,48. 

SUMMARY: The degree of laxity (DI = 0,26) ranks the hip whithin the tightest 5% of DIs for the breed. This amunt of hip laxity places the hip at an minimal risk to develop hip OA.Mankhöjd:53 cm

Vikt: 18-19 kg


Tävlar:

VALLNING:

IK2

NN2


Meriter:


- Godkänd vallhund får 2020

- Godkänd vallhund nöt 2020


  • vNoc är en parningsvalp efter min Cap´s förstfödda kull.


Noc är en förkortning på det galeiska ordet Cnoc eller kulle/hill som det betyder. Ville ha ett kort men annorlunda namn som passar en border collie.


Han tände som 12 veckors valp. Han har dock varit väldigt omogen i vallningen och är en helt annan typ av vallhund än Cap och det har gjort att vi tagit det lungt och fokuserat på att få till träningen bra och inte stressa för att komma ut och börja tävla. 


Noc är en ganska intensiv hund med bra flanker, kan trycka på lite mycket men har ofta ganska bra känsla. Ger aldrig upp. 

Både får och nöt går bra att valla, han kan vara ganska yvid i sina rörelser. Hemma funkar han fin fint som arbetshund och han kommer troligen bara att tävlas sparsamt på får.


Noc är en helt underbar hund i vardagen, glad och sprallig men bästa kurshunden när vi håller föreläsningar och kurser för blivande djurvårdare.

Hunden med stort hjärta. 


Kommer inte att användas i avel då morfar lämnat en hel del EP och känns onödigt att avla vidare på dessa linjer. Noc eller hans kullsyskson har inte visat några tecken på EP alls!


Noc har tävlats sparsamt och vi gjorde en satstning nu 2022 och har tävlat både IK2 och NN2. Tyvärr skadade han sig under en NN2 tävling med en ligamentskada i en tå pga av en fraktur som han ådrog sig vid samma tilfälle. Gips och bandage kunde tyvärr inte laga skadan utan det blev till slut amutation av tån. 

Han har därefter "bara" varit arbetshund efter det, vi får se om vi gör en ny satsning mot att tävlal nästa år. Han kommer dock nog aldrig bli den främsta tävlingshunden utan kommer fungera som arbetshund nummer ett hemma.