Noc

VÄSTERÄNGS NOC

NOC


REGV1122/2017


2014-04-12

Border collie

E: Cap (L. Bång)

U: Västerängs Fleece (M. Söderbom)

Uppfödare: Marie Söderbom, Västerängs kennel

Ögon: 171018- Öga ua

HD: A-A

HD Index: 110

DNA CEA: Normal/Clear

DNS IGS: Normal/Clear

TNS: Normal/Clear

NCL: Normal/Clear

GGD: Normal/Clear

SN: Normal/Clear

MDR1: Normal/Clear


PennHIP:

Distraction Index (DI):

Right = 0,16, Left = 0,26

Osteoarthritis (OA): No radiographic evidence of OA for eighter hip

Cavitation/Other Findings: No cavitation present

BREED STATISTICS: This interpreation is based on border collies in the AIS PennHIP database. The breed average DI is 0,48. 

SUMMARY: The degree of laxity (DI = 0,26) ranks the hip whithin the tightest 5% of DIs for the breed. This amunt of hip laxity places the hip at an minimal risk to develop hip OA.Mankhöjd:53 cm

Vikt: 18-19 kg


Tävlar:

VALLNING:


Meriter:Noc är en parningsvalp efter min Cap´s förstfödda kull.


Noc är en förkortning på det galeiska ordet Cnoc eller kulle/hill som det betyder. Ville ha ett kort men annorlunda namn som passar en border collie.


Han tände som 12 veckors valp. Han har dock varit väldigt omogen i vallningen och är en helt annan typ av vallhund än Cap och det har gjort att vi tagit det lungt och fokuserat på att få till träningen bra och inte stressa för att komma ut och börja tävla. 


Han är en ganska intensiv hund med bra flanker, känns som en naturlig hämthund. Kan ha väldigt fin känsla på djuren, ger aldrig upp.


Både får och nöt går bra att valla, tanken är då han ofta är lite yvig i sina rörelser att tävla och fokusera mer på nöt och han är den hunden som får göra mer jobb hemma på gården och kommer troligen tävlas ganska sparsamt på får. 


Noc är en helt underbar hund i vardagen, glad och sprallig men bästa kurshunden när vi håller föreläsningar och kurser för djurvårdare.


Kommer inte att användas i avel då morfar lämnat en hel del EP och känns onödigt att avla vidare på dessa linjer. Noc eller hans kullsyskson har inte visat några tecken på EP alls!

Skulle någon ändå vara intresserad är detta något man verkligen måste ta i beaktande och överväga noga.