Om oss


Djur har och är mitt stora intresse här i livet. Hundintresset började dock inte på riktigt förrän i gymnasiet då jag gick på natrubrukslinjen för att bli djurvårdare.


Under skoltiden praktiserade jag och min vän Alex på Hundstallet och där växte hundintresset och många hundar därifrån togs hem på träning och socialicering och så småningom även min allra första egna hund Dusty, en working kelpie som har kommit att forma mitt liv och hundintresse på allra bästa sätt.


Ett annat stort intresse som jag har men som jag tyvärr varit tvungen att lägga på hyllan är att dansa Irländsk dans (typ "Riverdance"). Jag har tävlat i Nordiska Mästerskapen i irländsk dans med framgångar både inviduellt men även med min dansgrupp Irish Connection som jag med genom åren har fått varit med om oförglömliga uppdrag både i Sverige men även utomlands! Det kom till en punkt där jag var tvungen att välja och då blev det hundarna. Att satsa för fullt på både dans och hund gick inte riktigt, även om jag gärna velat det. Sedan blev det inte heller bättre av att vara på topp inom dansen även har sina baksidor med onda fötter mm.


Våren 2003 började jag jobba inom djursjukvården och har därefter stannat kvar. Är idag Leg. Djursjukskötare och jobbar till största delen på operationsavdelningen som narkossköterska på ett av Stockholms djursjukhus. Ett väldigti roligt och utmanande jobb med stor variation på operationer och med underbara kollegor och bra arbetsplats. Jag har verkligen fått följa utveckligen av djursjukvården (på gott och ont) under alla dessa år och det är kul när utvecklingen går frammåt till fördel för våra fyrbenta vänner.


Jag är utbildad agilityinstruktör genom SBK och har gått många olika kurser inom hunderiet, allt från vanliga hundkurser till sökkurser, aktivering, lydnad, räddning,  agility och vallning.

Försöker varje år att gå flera kurser inom de sporter jag är aktiv inom för att hela tiden vidareutveckla mig själv inom hund. Är vallhundsinstruktör i Svenska vallhundsklubben och håller förfrågan enstaka privattimmar och kurser. 

 

I början av min hundkarriär satsades det mycket på olika sporter och då var det framför allt agility som gällde. Med tidigare hundar tävlade vi främst i agility och även lite lydnad.

Ju mer jag lärde mig om vallning och vilka egenskaper som hundarna måste ha och hur man bäst använder dem har det intresset tagit över mer och mer. Även hur man kan utveckla fåren och få till en så bra produktion efter de förutsättningar man har. 


Nuför tiden är det bara vallning som gäller där jag använder hundarna praktiskt hemma på gården men även är ute och tävlar med dem på både får och nöt.


Idag bor jag och hundarna i ett litet gulligt hus ute på landet och har en medelstor besättning med får av lite olika raser som hjälper till med att hålla landskapet öppet.


Ett nytt steg jag tagit i livet är även att starta och driva ett litet eget företag med fokus främst att utbilda nya djurvårdare som vill jobba inom djursjukvårdsbranschen, inte helt lätt att ta sig in i nuförtiden. Företaget heter Bångs djurvård och fokus är utbildning, dels djurvårdare, men även vanligt hundägare som vill fördjupa sina kunskaper inom djurvård, akutvård mm.

Jag har alltid tyckt att det är roligt att lära ut saker och jag har varit allt från seglingsinstruktör, agilityinstruktör och skidlärare./Lisa 


Utbildning


- Leg Djursjukskötare

- Fear Free Veterinary  Professional Certification

- Fear Free Animal Trainer Certification

- Vallhundsinstruktör, SVAK

- A1 instruktör

- Kostrådgivare Specific och Hill´s

- Pet First Aid Certification

- Dog Trainer Certification

- Fårproduktion och landskapsvård 7,5 p


Inom djurdjukvården gått diverse olika kurser inom Anestesiologi, Akutvård, Intensivvård, Reproduktion, Nutrition, Semin, Ledarskap, Klinisk etologi och beteendeutredning mm. 


Inom hund gått många kurser inom olika hundsporter såsom agility, lydnad, bruks, aktivering, vallning, hundmassage mm