Dusty

GK VALLH PR DUSTY

DUSTY


AS68268/2006


2005-08-07 - 2019-02-01

Australian Stock Dog/Working Kelpie

E: Noonbarra Bob

U: Kurrawong Cleo

Uppfödare: Omplacering Hundstallet

Ögon:UA

HD: A-A

ED: UA


Mankhöjd: 60 cm

Vikt: 23kg


Tävlar:

VALLNING: IK1, VP nöt, NN1

AGILITY: AG3, HO3

LYDNAD: Startat klass 1


Meriter:

  • GODKÄND VALLHUND Får 2011
  • AGILTY; 3 SM pinnar LAG 2010
  • U-DM AGILITY; 2:a placering tillsammans med Madde 2010
  • Medverkat i showen "Invited to Labero" på Hambörgebörs våren 2009, mestadels som stand in hund.
  • LYDNAD Klass 1; 2:a pris
  • Genomfört MH


Dusty är min första hund och det var inte meningen att jag skulle skaffa hund vid det tillfället. Hjälpte Hundstallet mycket på den tiden och pga av oseriös uppfödare kom han och två av hans kullsyskon in dit.


Han har varit mycket svår med det mesta, allt från vardagslydnaden till träning men har lärt mig otroligt mycket genom denna hund och vi har testat på många olika hundsporter med blandade resultat.


Som vallhund är han inte någon finlirare så någon vidare tävlingshund har han aldrig varit, däremot har han varit en klippa när det gäller arbete och är en duktig nöthund och när vi hjälpte en gård med får och nöt var det många gånger Dusty man kunde lita på för att få saker utförda.


I vallningen är Dusty en hund som man måste ha tummen i ögat hela tiden för att annars hittar han på saker efter eget huvud och efter mycket slit och kämpande var vi ite och började tävla lite i vallning men tyvärr sa kroppen ifrån på honom så han fick bli arbetshund hemma.


Idag är han pensionerad och man ser att han inte orkar göra riktiga jobb längre vilket kan inte heller vill, däremot gillar han attt vara med vid utfodring av fåren och stå och hålla dem, vilket han anser är lagom arbete. .


Den 1/2 2019 somande Dusty in.

Han hade under de sista veckorna blivit lite besvärad med snoppen och det blev värre sista dagarna. Vid undersökning visade det sig att han hade en 10 cm stor mjälttumör och med tanke på ålder och allmäntillstånd i övrigt fick han somna in.