Om oss

LISA


Djur har och är mitt stora intresse här i livet. Hundintresset började dock inte på riktigt förrän i gymnasiet då jag gick på djurvårdarlinjen.


Ett annat stort intresse som jag har men som jag tyvärr varit tvungen att lägga på hyllan är att dansa Irländsk dans (typ "Riverdance"). Jag har tävlat i Nordiska Mästerskapen i irländsk dans med framgångar både inviduellt men även med min dansgrupp Irish Connection som jag med genom åren har fått varit med om oförglömliga uppdrag både i Sverige men även utomlands! Det kom till en punkt där jag var tvungen att välja och då blev det hundarna. Att satsa för fullt på både dans och hund gick inte riktigt, även om jag gärna velat det. Sedan blev det inte heller bättre av att vara på topp inom dansen även har sina baksidor med onda fötter mm.


Sommaren 2003 började jag jobba inom djursjukvården och har därefter stannat kvar. Är idag Leg. Djursjukskötare och jobbar mestadels på operationsavdelningen som narkossköterska på Stockholms tredje största djursjukhus, men även en hel del på övriga avdelningar såsom akutmottagningen och vårdavdelningen.


Jag är utbildad agilityinstruktör genom SBK och har gått många olika kurser inom hunderiet, allt från vanliga hundkurser till sökkurser, aktivering, lydnad, agility och vallning. Försöker varje år att gå flera kurser för att hela tiden vidareutveckla mig själv inom hund. 

 

I början av min hundkarriär satsades det mycket på olika sporter och då var det framför allt agility som gällde. Nuför tiden är det bara vallning där jag använder hundarna praktiskt hemma på gården men även är ute och tävlar med dem på både får och nöt.