Planerade kullar


Under hösten/vintern 2018/2019 planeras en kull. Läs mer om den nedan.


Är du intresserad av valp och vill veta mer eller skriva upp dig på intresselistan går det bra att maila på lisabang@hundflocken.se eller ringa på tel 073-7893814.
Fern (L. Perrin-wallqvist) är parad med Myllin Davey (M. Magnusson) och valparna beräknas komma till nyår.GK VALLH PR FERN


REGV1283/2015, ISDS 00/332615


Ögonlyst Ua, CEA fri, IGS fri, HD B-C (Inskickat till NP)Fern eller Tipp som hon kallas kommer från Skottland och är en helsyster till Cap.

Hon är en liten ganska nätt men stadig tik på ca 14 kg och är väldigt lik sin bror Cap i både utseende men även i vallstil.

Hon har varit på träning här på gården under några månader för att utvecklas i vallningen och kunna ta godkänt vallhundsprov.

Hemma har hon en mindre grupp med får och i dagsläget den mest utbildade hunden i hemmet som hjälper till med den dagliga tillsynen och förflyttningar mm..


Tipp är en fin vallhund, förarmjuk med lagom eye som inte är låsande, drivhund med mjuka rörelser och och lagom tryck och bra djurkänsla.

Har under tiden hon varit på träning även arbetat på gården med diverse olika djurarbeten, allt från att vara i hanteringen självständigt till att flytta olika djurgrupper flera km utan problem och kan idag klara alla de praktiska uppgifterna en tränad vallhund behöver klara av.


Hon arbetar bra på både får och nöt och kan lätt anpassa sig efter djurslag.

Hon orkar hålla och kan verkligen stå med djuren utan att tappa huvudet.


Kenneln har avelsrätten till Fern och tanken är att ta en kull valpar efter henne då hon visar fina egenskaper i vallningen.


Hälsotesterna är gjorda och planerad parning kommer att ske i höst med valpar i slutet av året/årsskiftet.

Även om Tipp har en C höft är detta inget som hon har några besvär med. Hennes kullbror och enda helbror som finns i Sverige är Cap och han har A höfter och hans första kull är alla röntgade med A och B höfter och i hans andra kull är häldten röntgade med A eller B höfter.

Då vi anser att Tipp är en tik som i övrigt både linjemässigt men även vallmässigt kommer kunna tillföra rasen något genom en parning kommer det att bli en kull trots HD resultatet. Röntgenbilderna är inskickade till NP och inväntar svar. Även en radiolog på djursjukhus har tittat på röntgenbilden och anser inte att det är några problem med höfterna.


Valparna kommer då att bli registrerade i SKK men även i ISDS.GK VALLH PR MYLLIN DAVEY


REGV1665/2008, ISDS 00/292919Davey är Mosses gamla hund som tävlat med stor framgång. Han är godkänd vallhund och tävlat som unghund i Sverige och sedan i Skottland där han tävlat med stor framgång och i flera år varit med i Skotska landslaget och tävlat bland annat VM och vunnit ett flertal större tävlingar.

Davey har även varit en bra arbetshund och det går att läsa mer om honom på deras hemsida www.mosse.seFör mer information kontakta oss.


 

C. Sahlberg Copyright